Het vergelijken van autoverzekeringen en het kiezen hierna van de juiste verzekering is bijna net zo moeilijk als de aankoop van een nieuwe auto. Er zijn veel verschillende verzekeringsmaatschappijen die allen hun eigen verzekeringen aanbieden. Uiteraard vertellen ze op de websites van de verzekeringsmaatschappijen dat de verzekering die zij aanbieden het ‘beste’ is voor u. Niet iedereen kan natuurlijk het beste aanbod hebben en dus zijn er gelukkig vergelijkingswebsites die onafhankelijk het aanbod voor u vergelijken. Zo worden WA, WA+ en Allrisk verzekeringen met elkaar vergeleken. Maar wat is nu precies het verschil tussen deze soorten verzekeringen?

Een WA verzekering. Wat houdt dit in?

Een WA verzekering is in een verzekering die u verzekert voor de schade die u maakt tijdens het rijden aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan andere automobilisten. Mocht u in het geval van een WA verzekering dus een aanrijding krijgen dan is schade aan uw eigen voertuig niet verzekert maar is de schade aan de andere auto wel volledig verzekerd. Deze optie wordt dus niet vaak gebruikt als u een auto heeft van hoge waarde. De eigen reparatiekosten liggen dan te hoog.

Wat is een WA+ verzekering?

Een WA+ autoverzekering is een soort van overbrugging tussen een WA en een Allrisk verzekering. Bij iedere verzekeringsmaatschappij zijn deze verzekeringen anders opgesteld. Als standaard kan bij een WA+ verzekering worden gezien dat de schade aan uw auto niet wordt vergoed. Bij sommige verzekeringen wordt de eigen schade gedeeld met de automobilist. Hiernaast zijn kosten waarbij u niet de schuld heeft verzekerd. Denk hierbij aan diefstal, vandalisme of bij schade door een storm.

Tot slot: De Allrisk autoverzekering

Bij een Allrisk autoverzekering bent u, u raadt het waarschijnlijk al, geheel verzekerd voor schade aan de eigen auto en voor schade aan anderen. Deze optie is dus alleen interessant voor mensen met een auto van hoge waarde, anders wegen de verzekeringskosten niet op tegen de eventuele reparatiekosten.