De staat van de ruitenwissers bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van uw zicht: tijdens slechte weersomstandigheden is een werkende ruitenwissers onmisbaar om verkeerssituaties te kunnen waarnemen. Toch blijven veel automobilisten te lang rondrijden met een versleten of kapotte ruitenwisser.

Een ruitenwisser is het meest effectief wanneer het rubber zo gelijkmatig mogelijk over het glas kan bewegen. Daarom is het ook zo belangrijk dat precies de juiste maat ruitenwisser wordt gebruikt. De rubbers zijn namelijk exact op maat gesneden voor de kromming en afmeting van uw type ruit. Zo wordt het water en het vuil zo effectief mogelijk afgevoerd.

Levensduur van een ruitenwisser

De levensduur van een ruitenwisser is sterk afhankelijk van uw autogebruik en van de wijze waarop uw auto gestald wordt wanneer deze niet in gebruik is. De ruitenwissers van een auto die in een carport of een garage geparkeerd wordt, hebben minder te lijden dan die van een auto die altijd in weer en wind staat. Dit zijn uiteraard factoren die u zelf niet geheel in de hand hebt. Wel kunt u zorg dragen voor een schone ruit. Minieme oneffenheden zoals bladeren, plakkerige hars afkomstig van bomen en dode insecten maken uw ruitenwisser minder effectief en veroorzaken een snelle slijtage. Ook het gebruik van de ruitenwisser op een nog bevroren ruit is niet bevorderlijk voor de levensduur. De handleidingen van veel personenwagens adviseren om iedere zes tot twaalf maanden andere wisserbladen te plaatsen. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van uw persoonlijk gebruik en de weersomstandigheden.

Waaraan merkt u dat uw ruitenwissers versleten zijn?

Haperen, piepen en strepen op de ruit zijn duidelijke signalen dat uw ruitenwissers versleten zijn. Blijf bij deze problemen niet langer rondrijden. Met kapotte of versleten ruitenwissers brengt u niet alleen uw eigen veiligheid in gevaar, maar mogelijk ook die van andere weggebruikers. Zelfs wanneer de staat van de ruitenwissers niet direct gevaar oplevert, is het raadzaam om ze snel te vervangen. Een versleten ruitenwisser kan namelijk ook de ruiten van uw auto beschadigen.

Ruitenwissers-kopen.com