Verzeker je auto, dat is het advies. Logisch want de WA verzekering is in ieder geval verplicht om af te sluiten als je een auto op je naam hebt staan. De kunst is echter om je auto goed te verzekeren en dan wordt daar niet alleen een lage premie mee bedoeld, maar ook een goede dekking voor eventuele schade, die kan ontstaan. Verzeker je auto en doe het goed, is dus een beter advies dat gegeven kan worden. Als je nog niet eerder een autoverzekering hebt afgesloten, kunnen onderstaande tips van pas komen, maar als je niet tevreden bent met je huidige autoverzekering is dat ook het geval en geldt het advies verzeker je auto, maar doe het beter.

Verzeker je auto goed
Het goed verzekeren van je auto hangt samen met de vraag van welke bouwjaar de auto is. Is de auto bijvoorbeeld ouder dan 8 jaar? Kies dan alleen voor de wettelijk verplichte verzekering (WA), waarbij de schade aan derden in elk geval zal worden vergoed. De waarde van je eigen auto zal in dat geval geen aanleiding geven om een allrisk verzekering af te sluiten. Dat kan weer wel als je een gloednieuwe wagen hebt gekocht of een auto in het bezit hebt, die minder dan drie jaar oud is. Tussen de leeftijd van auto’s voor deze verzekeringen geldt nog dat een beperkt casco verzekering van toepassing is op auto’s met een leeftijd tussen de drie en de acht jaar oud. Verzeker je auto dus op basis van de objectieve waarde, die eraan wordt toegekend.

Verzeker je auto beter
Je auto goed verzekeren kan al gauw door voor de juiste verzekering te kiezen, die aansluit bij de leeftijd en de waarde van je auto. Een andere zaak is om je auto beter te verzekeren en dat kan door onder meer rekening te houden met de premie en de polisvoorwaarden van de autoverzekering. De enige manier om je auto beter te verzekeren is door de verschillende mogelijkheden op het gebied van autoverzekeringen naast elkaar te leggen en nauwkeurig met elkaar te vergelijken. Er zijn websites die hierin hulp kunnen bieden en de mogelijkheid bieden op basis van de ingevoerde criteria een vergelijkend onderzoek te doen, maar uiteraard kun je zelf ook bij meerdere verzekeringsmaatschappijen online een offerte aanvragen.