Het kopen van een auto wordt steeds minder vaak gedaan in Nederland. Een auto leasen is de manier van hoe Nederlanders hun auto aanschaffen. Lease is al heel lang bekend en vele mensen genieten al jaren van het genot van een lease auto via hun werkgever. Echter is een lease auto niet alleen meer weggelegd voor bedrijven ook particulieren gaan steeds vaker een auto leasen. Dit komt door de komst van de Private lease. Deze leasevorm is helemaal gericht op particulieren en het onbezorgd auto rijden.

Private lease vergelijken

Leasen is een vorm van huren of kopen op afbetaling, hoewel hier doorgaans rente kosten aan vast zitten kun je met een private lease vaak goedkoper uit zijn dan wanneer je een auto zou kopen. Let op! Dit geld niet voor alle auto’s en is erg afhankelijk van het merk, model en al helemaal van de configuratie van een voertuig. Het voordeel van een private lease zit hem vooral in het gemak en het onbezorgd autorijden. Zo zit in de privé lease inbegrepen: de autoverzekering, de wegenbelasting, onderhoud en reparaties. Je betaald een vast bedrag per maand en weet dus precies waar je aan toe bent.

Door de komst van de private lease ook wel privé lease genoemd, zie je dat steeds meer mensen een auto leasen. Juist door de vele voordelen en het gemak dat het met zich mee brengt. Maar je kunt je natuurlijk ook wel voorstellen dat het net als met een huis werkt voor veel mensen. Alhoewel een huis kopen een investering in de toekomst is is dat bij een auto leasen niet het geval. Een auto verliest z,n waarde met de tijd. Tot er niks van over is. Toch is het interessant omdat nu iedereen tegen een vast maand tarief zijn of haar droom auto kan rijden. Waar je vroeger alleen je droom auto kon rijden als je hem kon kopen is dit nu niet meer het geval. Als je het maandelijkse bedrag kan ophoesten dan kun je de dikste uitvoering van jouw favoriete merk en model rijden.

Sparen en kopen of leasen?

Je zou kunnen zeggen dat wanneer je elke maand 1000 of meer kan missen voor een auto. Je ook wel kan sparen voor een nieuwe auto en hem zelf kan kopen waardoor je voordeliger uit bent. Deze stelling deel ik niet met je. Veel mensen kunnen niet sparen. Denk aan onvoorziene kosten of het altijd maar weer geprikkeld worden door advertenties en je geld in veel gevallen aan onzinnige dingen uitgeven. Doe je dit niet omdat je elke maand een groot bedrag moet betalen voor je auto.

Maar rij je wel in je droom auto. Het is maar net wat voor een ieder belangrijk is. Bedrijven zoals Leaseplan zijn hierin gespecialiseerd en hebben een uitstekende dienstverlening en denken graag met hun klanten mee.

Het feit is dat je al voor rond de € 200,- een auto kunt leasen. Wat dat betreft is er voor elk budget een auto en zal dan ook binnen een paar jaar het merendeel van de Nederlandse wegen gevuld zijn met lease auto’s. Je ziet dit verschijnsel langzaam al verschijnen. Dat steeds meer mensen een auto financieren door middel van een of andere leasevorm. Zie je terug in de ratio van oude en nieuwe auto’s Er rijden steeds meer nieuwe auto’s rond. Je ziet steeds minder oude auto’s van 6 jaar of ouder rond rijden en zie je dat er steeds meer van die kleine modellen zoals, de Audi A1, Volkswagen Polo, Volvo V40, Kia’s en Opel rond rijden.

Vraag en lease aanbod

Het enige nadeel van het hele private lease verhaal is dat door de grote vraag er ontzettend veel leasebedrijven bij zijn gekomen en je daardoor het bos niet meer ziet. Waar moet je kijken voor een lease? Wat is de beste deal? Wat is de goedkoopste lease auto? Allemaal vragen die moeilijk te beantwoorden zijn omdat er veel websites van leasebedrijven zijn die allen hun eigen aanbod willen promoten.

Wat je het beste kunt doen is naar een onafhankelijke website over lease gaan. En dan het liefste een die zelf geen auto’s aanbied maar alleen de leasemaatschappijen vergelijkt. Je kunt op zo,n website bijvoorbeeld zoeken naar een leasevorm en dan alle bedrijven die deze vorm aanbieden met elkaar vergelijken op basis van gebruikers ervaringen, reviews en de informatie over de bedrijven. Dit is een goede website waar je private lease vergelijken kunt. Je kunt er naast de leasemaatschappijen ook veel informatie over leasen vinden.