Alle auto’s moeten in Nederland tenminste basis WA verzekerd worden, wat wil zeggen dat schade veroorzaakt aan andere partijen gedekt wordt. Er zijn echter meer verzekeringen die verstandig zijn om af te sluiten, zeker wanneer u van plan bent in het buitenland te gaan rijden. Gaat u een auto huren, dan is het verstandig om vooraf te controleren welke autoverzekeringen inbegrepen zijn bij de huur. Meestal zijn huurauto’s niet alleen WA verzekerd, maar ook verzekerd voor schade aan het eigen voertuig en inzittenden. Nog beter is het als er ook verzekeringen zijn afgesloten voor pech onderweg en alternatief vervoer.

Auto huren vanaf Schiphol

Vanaf Schiphol worden dagelijks erg veel auto’s gehuurd. Niet alleen door buitenlanders, maar ook door terugkerende Nederlandse expats en Nederlanders voor wie Schiphol een goed centraal punt is om vanuit te vertrekken naar het buitenland. Loopt u naar de car hire Schiphol, dan zijn er erg veel verschillende verhuurders. Heeft u nog geen huurauto vooraf gereserveerd bij één van de autoverhuurders, neem dan ter plekken goed de tijd om de verschillende verhuurders met elkaar te vergelijken.

Niet bij alle verhuurders zijn de premies voor de verschillende autoverzekeringen inbegrepen in de getoonde prijs. Ook kan het eigen risico per autoverhuurder erg verschillen. Zo kan de huurprijs inclusief verzekeringspremies erg goedkoop lijken, maar is het eigen risico erg hoog. Daardoor loopt u het risico dat er erg veel betaald moet worden bij schade, zelfs bij iets kleins als blikschade.

Belangrijkste autoverzekeringen voor huurauto’s

Normaal gesproken is het niet nodig om zelf een tijdelijke WA-verzekering voor een huurauto af te sluiten in Nederland. De WA-verzekering is namelijk gebonden aan de auto en daarom al aanwezig. Let wel op andere verzekeringen die niet verplicht zijn volgens de Nederlandse wet, maar wel erg verstandig om te hebben. Hieronder vallen onder meer de CDW-verzekering (schade eigen voertuig, kan ook beperkt/volledig casco WA-verzekering zijn), TF-verzekering (diefstal voertuig) en PAI-verzekering (schade aan inzittenden).

Een andere handige ‘verzekering’ is een lidmaatschap voor een break-downservice die geldig is in heel Europa. Mocht u pech krijgen onderweg en niet verder kunnen met de huurauto, dan kunt u de lokale pechhulp inschakelen en bovendien meestal vervangend vervoer krijgen. Is pechhulp in Europa niet inbegrepen bij uw autoverhuurder, dan kunt u deze ook zelf afsluiten, bijvoorbeeld bij de ANWB.