De allriskverzekering is een verzekering die u kunt afsluiten als u meer dekking wilt dan alleen een WA verzekering of beperkt casco. De allriskverzekering verzekerd alles wat niet gedekt is met deze verzekeringen. Het is dan ook de duurste autoverzekering die er is aangezien de dekking optimaal is. Het wordt doorgaans aangeraden om een allriskverzekering af te sluiten voor auto’s tot drie jaar oud. U kunt een oudere auto ook gewoon allrisk verzekeren.

Dekking allriskverzekering
Met een allriskverzekering profiteert u van de voordelen van de WA verzekering en beperkt casco maar bent u daarnaast van alle overige risico’s verzekerd. Aangezien het een aanvulling is op de WA verzekering bent u verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid maar ook hebt u de dekkingen van beperkt casco.

Met een allriskverzekering bent u ook voor andere risico’s verzekerd zoals slippen en botsen met de auto door eigen schuld. Onder de dekking valt ook schade die buiten uw schuld om wordt veroorzaakt. Met een allriskverzekering hoeft u zich in principe geen zorgen te maken, alles is immers verzekerd.