Weet u hoeveel schadevrije jaren u heeft gereden? De meeste autobezitters hadden hier tot eind 2013 geen idee van. Maar daar is verandering in gekomen. Voortaan vindt u het aantal schadevrije jaren gewoon op de polis van uw autoverzekering.

Scheve vergelijkingen door inschatten

Het loont om regelmatig de polis van uw autoverzekering met andere autoverzekeringen te vergelijken. Er zijn vele online vergelijkingstools die vergelijken eenvoudig maken. Een goede vergelijking kan alleen met de juiste informatie worden gemaakt. Daarom wordt u onder andere naar uw leeftijd, uw postcode, het kenteken van uw auto en het aantal schadevrije jaren gevraagd. De laatste factor werd vaak geschat. Daardoor ontstonden scheve vergelijkingen.

Het aantal schadevrije jaren is voor veel mensen lastig te bepalen. Voorheen kon dit alleen bij uw huidige autoverzekeraar worden opgevraagd. Uw autoverzekeraar weet op dat moment echter dat u bezig bent met autoverzekeringen vergelijken. Grote kans dat u daarna de overstap naar een andere verzekeraar maakt. Autoverzekeraars waren daardoor niet heel scheutig met het leveren van de informatie. Het duurde lang voor u de juiste informatie had. Bovendien werd er een geldbedrag voor gevraagd.

Aantal schadevrije jaren op polis

Het aantal schadevrije jaren opvragen bij uw verzekeraar is nu voorbij. Voortaan vindt u deze gegevens op uw polis, op de jaarlijkse nota van uw autoverzekering of op het bewijs van premiebetaling. Met deze ontwikkeling is de autoverzekeringsmarkt een stuk transparanter geworden. Hiermee wordt het veel eenvoudiger om een passende autoverzekering af te sluiten. Het aantal schadevrij jaren heeft veel invloed op de uiteindelijke waarde van een auto. Wilt u exact weten wat een auto waard is? Bezoek dan deze website.

Mocht je willen weten wat het schadeverleden van een tweedehands auto is dan kan een kentekencheck uitkomst weten. Door een dergelijke check kun je een kenteken zoeken en zo de autohistorie achterhalen. Op die manier weet je of de auto die jij wilt kopen geen schadeauto is.